Marthy Rothe

marthyklein

Hartelijk welkom op mijn site. Hij is nog volop in ontwikkeling. Ik ook. Ik ben Marthy Rothe. Marthy schrijf je met thy op het eind. Ik ben er in 1961 mee geboren in Zwolle, maar ik ben Brabantse die na 29 jaar Enschede aardig vertukkerd is. Hartglas is mijn bedrijf. Tot mei 2015 werkte ik op de eindredactie van De Twentsche Courant Tubantia. Ik had toen ik klein was kapitein op de grote vaart willen worden, maar daar mochten meisjes van toen niet voor leren, dus werd het de journalistiek.

Via hout, steen en ijzer ben ik bij glas uitgekomen. Ik heb tien jaar bij de Hengelose kunstenaar Rob von Piekartz op cursus gezeten. Met hout, steen, of ijzer werken, of een combinatie van, lukte prima, maar glas kon ik maar niet meester worden. Daarom ben ik bij glaskunstenaar Kim ten Oever, ook in Hengelo, in de leer gegaan. De eerste keer in het atelier van Kim was het meteen raak. Ik viel er voor glas. De eerste maanden had ik veel pleisters nodig. Glas geeft zich niet zo maar gewonnen. Maar aan het einde van het jaar had ik twee panelen met tulpen gemaakt, die me blij maakten. De tulpen hebben een plaats gevonden in mijn huis. Wie ze ziet, wordt ook blij.

Ik ben drie jaar verder en heb mijn eigen oven en een mooie werkplaats, waar ik glasstukken maak om anderen blij te maken. Schalen, sieraden, lampenkappen, muurdecoraties, mijn oven bakt ze. Als u iets moois van glas wilt, maar het niet op mijn site vindt, dan maak ik het op bestelling.

marthyscribblelux2

Marthy Rothe

Werk van mij is aan huis te koop. Bezoek aan het atelier kan op afspraak. Bel 053 4347997. Mail naar m.rothe@home.nl of info@hartglas.nl